Over ons

Backyard festival is een ééndagsfestival in de Kempen dat dit jaar toe is aan zijn vierde editie. Met zijn gezellige setting en schappelijke inkom- en consumptieprijzen is het dé ideale remedie tegen de vele dure gigafestivals.

Zoals veel goede ideeën ontstond Backyard Festival aan een plaatselijke toog. Nadat enkele lokale festivals de boeken dicht deden, besloot een groep vrienden de traditie dan maar zelf in ere te houden. De focus lag vanaf dag één op het muzikale programma. Daarin mag een stevige gitaar en een goede dansplaat niet ontbreken. We mikken steeds op een goed feestje zonder altijd voor de meest evidente acts te gaan.

Het feestje is pas echt geslaagd als de omgeving er zo min mogelijk overlast van ondervindt. Daarom probeert Backyard Festival de geluidshinder voor de omwonenden zo goed mogelijk te beperken, stimuleren we onze bezoekers om met de fiets te komen en produceren we zo min mogelijk afval. Als voornaamste maatregel tegen afval serveren we al onze dranken in glazen flesjes. Dat is niet alleen milieuvriendelijker maar ook lekkerder. Want geef toe, wie bijt er nu graag een ganse dag in een plastic beker?

Ook de rest van de catering is niet mis. Onze eigen keukenploeg geeft ieder jaar het beste van zichzelf.

Op onze vorige editie introduceerden we heel wat nieuwigheden. Zo hadden we voor het eerst een elektronisch nachtprogramma in de tent, een camping en een gratis ontbijt op Backyard Festival. Voor onze editie van dit jaar behouden we al deze extra’s en gaan zelfs nog een stapje verder.

Omdat het ieder jaar iets meer mag zijn, pakken in 2021 opnieuw uit met een grote verandering. Na drie mooie jaren verlaten we het terrein aan eetkaffee ’t Hofke en verhuizen we naar een nieuwe festivallocatie. Wij slaan dit jaar onze tenten op aan de Kleine Boerderij in Merksplas, een prachtige locatie met een grote geschiedenis! Wij zijn er zeker van dat deze unieke setting en de bijhorende nieuwe terreinindeling opnieuw een extra dimensie toe zullen voegen aan Backyard Festival.

Backyard Festival kan enkel doorgaan dankzij de steun en hulp van veel sympathieke sponsors, organisaties en onze fantastische vrijwilligers. Ook dit jaar zoeken wij weer heel wat helpers om te tappen, op te stellen, mee na te denken en hun creatieve ideeën te spuien.

Ook zin om een handje toe te steken?

Contacteer ons op: info@backyardfestival.be