About the festival

Backyard festival is een nieuw ééndagsfestival in de kempen dat dit jaar toe is aan zijn derde editie. Met zijn gezellige setting en schappelijke inkom- en consumptieprijzen is het dé ideale remedie tegen de vele dure gigafestivals.

Zoals veel goede ideeën ontstond Backyard Festival aan een plaatselijke toog. Nadat enkele prachtige lokale festivals de boeken dicht deden, besloot een groep vrienden de traditie dan maar zelf in ere te houden. 
De focus lag vanaf dag één op het muzikale programma. Daarin mag een stevige gitaar en een goede dansplaat niet ontbreken. We mikken steeds op een goed feestje zonder altijd voor de meest evidente acts te gaan.

Het feestje is pas echt geslaagd als de omgeving er zo min mogelijk overlast van ondervindt. Daarom probeert Backyard Festival de geluidshinder voor de omwonenden zo goed mogelijk te beperken, stimuleren we onze bezoekers om met de fiets te komen en werken we met een afvalplan.
Als voornaamste maatregel tegen afval serveren we al onze dranken in glazen flesjes. Dat is niet alleen milieuvriendelijker maar ook lekkerder. Want geef toe, wie bijt er nu graag een ganse dag in een plastic beker?

Ook de rest van de catering is niet mis. Onze eigen keukenploeg geeft ieder jaar het beste van zichzelf.

Omdat het ieder jaar iets meer mag zijn, staan er ook voor editie 2021 weer heel wat nieuwigheden gepland.

Zo krijgt Backyard Festival voor het eerst een camping. Deze ligt vlak tegen het festivalterrein en is volledig gratis. Ook het ontbijt is voor al onze bezoekers in de ticketprijs inbegrepen. Omdat het niet is toegelaten om zelf drank en eten mee te nemen op ons festival- en campingterrein blijft onze toog 24 uur lang doorlopend open.

Daarnaast wordt ons nachtprogramma voor editie 2021 aanzienlijk uitgebreid. Je kan dit jaar niet enkel aan onze dj-booth je dansbenen loszwieren, ook onze tent krijgt dit jaar een volwaardig nachtprogramma. Verwacht je aan de betere elektronische muziek met zowel dj’s als live-acts.

Ook ons terrein, onze podia en onze catering krijgen een make-over!

Doorheen het jaar zit de organisatie niet stil. Backyard Festival organiseert regelmatig optredens, met als voornaamste uitvalsbasis het lokale jeugdhuis Zigzag. Daar mochten we al bands als La Jungle, It It Anita, Tangled Horns, Future Old People Are Wizards, Psychonaut en Mantis ontvangen.

Daarnaast organiseren we ieder jaar feestjes om geld in het laadje te brengen. Vanaf dit jaar is er ook een muziekquiz om het muzikale gehoor alvast te smeren voor het festivalseizoen.

Backyard Festival kan enkel doorgaan dankzij de steun en hulp van veel sympathieke sponsors, organisaties en onze fantastische vrijwilligers.
Ook dit jaar zoeken wij weer helpers om te tappen, op te stellen, mee na te denken en hun creatieve ideeën te spuien.

Ook zin om een handje toe te steken?

Contacteer ons op: info@backyardfestival.be